Salut!

el proper divendres 22 de febrer, a la plaça del Centre Cívic de la Sedeta se celebra el 2on Mercat d'Intercanvi "de la Puça" del Camp d'en Grassot. Com sabreu, els mercats d'intercanvi són una iniciativa solidària i ciutadana que pretèn, entre d'altres coses, sensibilitzar a la ciutadania amb el problema del consum descontrolat. És a l'hora una festa i una crítica a la nostra societat de consum, que consisteix en fer dels nostres productes i articles vells, usats un bé útil o atractiu per algú altre.

A més a més, en aquesta ocasió l'organització prepararà un brou de roc amb les viandes que portem tots els participants, així que animeu-vos a dur verdures o el que calgui per fer un bon caldo. Ens el podrem beure allà mateix!

Hi ha moltes activitats preparades: taller de còmic, de circ, actuacions, un taller de reciclatge... De manera que és una gran oportunitat perquè els nostres fills i les nostres filles tinguin una bona experiència. Animeu-vos a participar-hi!.

En el mercat d'intercanvi no intervenen els diners, sinó que cada canvista ofereix els seus productes a algun altre a canvi del material que aquest porta, si és que hi troba alguna cosa interessant. Si ambdós hi estan d'acord, es fa el canvi, i apa, tots contents. Es poden portar tot tipus de productes i objectes (llibres, artesania, roba, jocs, joguines). En cap cas heu de portar coses que estiguin trencades o fetes malbé, o molt atrotinades. Es tracta de què el que porteu per canviar pugui ser útil o atractiu per algú altre, no d'un mercat d'andròmines. La finalitat no és tampoc, la d'obtenir "el chollo" de l'any, sinó de fer barri, relacionar-se, i optar per un altre tipus de consum, a més de per donar un plus de vida als nostres objectes descartats.

Programa

A les 17 hores:
Inici del Mercat d'intercanvi, i recollida d'aliments per fer un brou de roc.

Taller de còmic a càrrec de Xavier Sabaté, dibuixant.

A les 17:30, fins les 19 hores
Taller d'iniciació al circ i exhibició a càrrec de Desastrosus Cirkus
A les 18 hores
Tallers de reciclatge a càrrec del Punt de Dinamització Infantil (PDI) La Sedeta

Xocolatada amb dolços
al bar del centre cívic.

A les 19 hores
Brou de roc per a tothom

Organitzen:
A.VV. Camp d'en Grassot, AMPA CEIP La Sedeta, AMPA Escola Claret, Agenda 21 (el món), PDI La Sedeta, Calaix de Cultura, Bar del Centre Cívic La Sedeta, Associació de Pensionistes i Jubilats La Sedeta i Centre Cívic La Sedeta.

4 comentarios:

Anònim ha dit...

Visca les bones iniciatives!!
I felicitats per aquest blog; és útil, atractiu, enriquidor, eficient i pràctic.
Una mare contenta.

Anònim ha dit...

Des d'aqui, enhorabona i gràcies a l'autor del disseny de la postal. Original i senzilla alhora. Perfecte. Vull agraïr molt especialment l'esforç i la feina feta.
Pilar. Festes.

Anònim ha dit...

Es bó que l'escola participi en iniciatives tan engrescadores com el Mercat de la Puça.
Cal fomentar totes les activitats que afavoreixen la participació i el diàleg entre les famílies.
S'ha d'aconseguir que el brou no quedi aigualit.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord; entre tots hem d'aconseguir un brou plé de substància, natural, sense additius ni conservants...