Vaga de mestres 14 de Febrer

Famílies,

la junta de l'AMPA us informa que el proper dijous 14 de febrer, els i les mestres del CEIP la Sedeta han decidit afegir-se a la vaga general de mestres d'educació primària i secundària que han convocat els sindicats contra el document de Bases de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) que ha presentat el Departament d'Educació.


Estem a l'espera de conèixer noves notícies. Procurarem d'informar-vos-en puntualment. Si desitgeu conèixer l'actualitat de la convocatòria de vaga , les diverses informacions i postures, podeu consultar els enllaços que trobareu a la dreta (més avall) de la FAPAC, el Departament d'Educació, etc..

Tot seguit us reproduïm el text de la comunicació que el passat divendres 8 de febrer les i els mestres ens van fer arribar a través de les carpetes dels nostres fills i filles per tal que conegueu la postura del claustre:

"DIJOUS 14 DE FEBRER ELS/LES MESTRES DE L'ESCOLA FAREM VAGA PER DEMANAR LA RETIRADA DEL DOCUMENT DE BASES DE LA LLEI D'EDUCACIÓ CATALANA"

Els/les mestres del Ceip La Sedeta rebutgem el document de bases per a una Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i en reclamem la seva retirada. Així mateix, exigim que s'obri un procés participatiu tan ampli com calgui al voltant de les línies mestres dels canvis que es vulguin introduir a la nostra educació.
Fem aquestes demandes perquè considerem que la millora de l'educació no passa per la reorganització empresarial i jerarquitzadora d'escoles i instituts, sinó per un augment seriós de la inversió, que possibiliti abordar tota la problemàtica i les necessitats dels centres i de l'alumnat.

Fem aquestes demandes perquè:
1.No volem un sistema educatiu que segregui l'alumnat pel seu origen socioeconòmic.
2.Volem una inversió del 6% del PIB en l'educació com a mínim.
3.Volem més places públiques 0-3 i de formació per a les persones adultes.
4.Volem suports educatius a les famílies.
5.No volem la gestió privada dels centres públics.
6.Volem una direcció dels centres basada en la participació, la capacitació, el treball en equip, els estímuls professionals i el lideratge compartit.
7.Volem un increment del nombre de professionals que treballen als centres per poder rebaixar lEs ràtios i donar una atenció més personalitzada als alumnes.
8.No volem la desregulació de les condicions laborals dels treballadors de l'educació nio la selecció del professorat per part de les direccions dels centres públics.
9.No volem condicions laborals diferents per a treballadors que fan la mateixa feina.
10.Volem el reconeixement social i econòmic de la tasca docent.

Els/les mestres d'aquesta escola farem vaga el proper dijous 14 de febrer de 2008 per demanar la retirada de les Bases de la Llei d'Educació Catalana (LEC, ja que considerem que aquesta proposta no desenvolupa ni concreta mesures per millorar la cohesió social, per compensar les diferències socioeconòmiques i culturals i per tant, per avançar en la configuració d'un servei públic educatiu amb equitat i qualitat, tal i com preveu el Pacte Nacional per a l'Educació, signat ara farà dos anys.

VOLEM UNA LLEI ÚTIL
L'EDUCACIÓ ÉS UN DRET NO UNA MERCADERIA
RETIRADA DEL DOCUMENT DE BASES DE LA LLEI"