Vaga d'educació - 24 d'Octubre


Continuant amb el nostre compromís en defensa d’una Escola Pública de qualitat, el Claustre i l’AMPA de l’Escola La Sedeta donem suport a la convocatòria de VAGA feta pels sindicats d’estudiants i de mestres, prevista per a aquest DIJOUS 24 D’OCTUBRE.

La majoria de mestres de la nostra Escola s’acolliran al dret de vaga, per tant aquest dia només hi haurà els SERVEIS MÍNIMS que decreti el Departament d’Educació.

Igualment, les activitats extraescolars es mantindran amb SERVEIS MÍNIMS.

Amb aquesta vaga volem manifestar el nostre rebuig frontal a la LOMCE i a les polítiques RETALLADES sistemàtiques que pateix l’Educació Pública. La comunitat educativa de tot l’Estat ‒des de preescolar fins a universitat‒ està cridada a sumar-s’hi a la protesta.

La LOMCE en afectarà directament perquè:

  • Vol dividir l’alumnat a una edat molt precoç, ja que parteix de la idea de que les persones no podem millorar mitjançant l’educació i de que no tothom pot tenir els mateixos “talents”
  • Vol suprimir l’Educació per a la Ciutadania, la matèria que tracta els drets i els deures de les persones i de la convivència democràtica. Promovent, en canvi, la religió catòlica i l’ensenyament que separa nois i noies
  • Vol limitar l’ensenyament d’alguns sabers: les arts i la tecnologia son les matèries que perden més pes, i la llengua catalana deixa de ser troncal.
  • Vol uniformitzar els coneixements mitjançant exàmens idèntics i simultanis que podran filtrar el nombre d’alumnes que van a batxillerat i a la universitat.
  • Permetrà que els centres seleccionin alumnes en funció de la nota o d’altres motius, i no que les famílies seleccionin els centres.
  • Les famílies, l’alumnat i els municipis deixaran de tenir pes en les decisions del centre, ja que els consells escolars deixen de ser òrgans de govern.
  • Posa en perill la gratuïtat de l’educació mitjançant la imposició de taxes i la privatització.
  • Es podrà separar l’alumnat en funció de la seva llengua. S’esquerda així el model d’immersió lingüística que des de fa més de 30 anys s’aplica amb èxit a Catalunya.

Per tots aquests motius demanem la vostra implicació en aquesta lluita.


A les 12:30h s’iniciarà una Manifestació a la Plaça Universitat convocada per la MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa).