Vaga el Dijous 9 de Maig

Ahir l'escola ens va comunicar la seva adhesió majoritària a la vaga de demà. Des de la junta de l'AMPA, com hem fet anteriorment, recolzem la decisió dels i les mestres de reivindicar la millora de l'educació dels nostres fills i filles per via de la vaga.

Us adjuntem un extracte del posicionament de la FAPAC, i us adjuntem el link a la notícia per si algú vol llegir-ho sencer:

http://www.fapac.cat/2013/05/convocat%C3%B2ria-de-vaga-estatal-deducaci%C3%B3-dijous-9-de-maig

El proper dijous 9 de maig s’ha convocat des de sindicats de professorat i d’alumnes, tant estatals com catalans, una vaga de tots els àmbits educatius.

El motiu de la vaga és protestar contra l’avantprojecte de llei d’educació conegut com a LOMCE i contra les polítiques austeritat que estan escanyant el sistema educatiu.

La FaPaC dóna suport a aquesta vaga, la qual, compta tambè a Catalunya amb el suport del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE).

La federació en dóna suport perquè compartim plenament els motius. Aquests són ben legítims, raonables i més necessaris que mai per tota la comunitat educativa. Es demana en primer lloc la retirada del projecte de la LOMCE i, en segon lloc, l’exigència d’un canvi en les polítiques d’austeritat compulsiva que s’han aplicat en l’educació i en tots els serveis públics  durant els darrers anys:

  • La LOMCE suposa un retrocès de més de 50 anys en plantejaments pedagògics, allunya els mètodes científics de l’escola i es guia pel fanatitsme neocon, ultraliberal i espanyolista.
  • Obre la porta a la privatització de l’educació pública, les administracions no garantiran l’oferta de places públiques
  • Introdueix el que demanava la Conferència Episcopal (una assignatura de religió avaluable i que la seva nota compti a l’avaluació final)
  • Dóna tractes de favor a les escoles concertades
  • Retrocedeix en el procés de democratització del sistema educatiu (el consell escolar passa a ser consultiu)
  • Converteix l’ensenyament en una cursa d’obstacles, segrega per sexe i per capacitats; dinamita el model d’immersió lingüística; centralitza i espanyolitza el sistema educatiu, estableix la competència entre els centres educatius.
Som conscients que una vaga als centres educatius sempre suposa un problema greu per les famílies i que afecta el procés de formació dels nostres fills i filles al perdre hores d’aprenentatge i d’escolarització.
Des de la FaPaC defensem mètodes alternatius de reinvindicació i de defensa del sistema educatiu públic que no suposin una pèrdua d’hores lectives i que no afectin el procés d’escolarització. Però, també VOLEM UN CANVI I UN GIR RADICAL EN LES POLÍTIQUES PUBLIQUES un canvi cap al segle XXI i no cap al XIX: l'educació ha de tornar a ser una prioritat pels governs de Catalunya i Espanya. Està en joc el futur dels nostres fills i de les nostres filles.

Les famílies no podem restar indiferents davant dels atacs que està patint el nostre sistema educatiu: supressió de la sisena hora en la gran majoria de l'escola pública; retard de mesos i mesos del pagament de les beques menjador; baixes laborals de docents sense cobrir amb el consegüent perjudici per als nostres fills; increment de les ràtios; tancament d'escoles; aturada en el pla de construcció de nous centres docents; preus desorbitats per a les matrícules universitàries i per a les escoles bressol, i un llarg etcètera.

Valorem positivament l'actitud responsable de mestres i docents en reivindicar per via de la vaga el manteniment i millora de la qualitat del sistema educatiu.

Us recordem que a tots els centres educatius hi haurà un sistema de serveis mínims.

La FaPaC dóna suport a la vaga 9M i crida a les famílies a fer el mateix i a manifestar-se el mateix dia a les hores i llocs on es desenvolupin les diferents convocatòries locals.

Des de l'AMPA, us recordem que NO HI HAURÀ activitats extraescolars, però es manté un servei d'acollida per a aquells nens i nenes que facin activitat extraescolar dijous i hagin assistit a l'escola durant el dia
.